Vad är kärlek?

En självklar fråga kan tyckas men jag har funderat mycket på den senaste tiden. Mitt hjärtas visdom bankar hårdare och hårdare och min själ slår sig mer och mer fri. Det är i alla fall så det känns hur galet det än låter. Jag vet att allt har en mening och att universum bereder sin väg åt var och än av oss. Ju mer vi öppnar upp och tar emot desto mer flöde får vi på vår väg och desto tydligare ser vi alla tecken som strös omkring oss.

De universella lagarna står över de mänskligt ”påhittade” förordningarna. Den fulländade lyckan kan vi bara finna om vi söker inom oss. Med tanke och känsla skapar vi vår värld. Genom att fina den fullkomliga och kravlösa kärleken inom oss öppnar vi upp för helt nya möjligheter i livet. Det är jag övertygad om.

 

Kärleken finns i allt…

I vinden som smeker kinden

I fågelns kvitter,

I trädens vajande och sus och

I vattnets kluckande mot stranden

 

I en stilla solnedgång finns kärleken

Liksom i en snöflingas dalande mot marken.

 

Kärleken finns i allt…

I ett fint möte eller i ett snabbt leende i förbifarten

I en blick av ömhet eller i en kram av förståelse

Kärleken finns i allt som lever … ju mer vi anstränger oss för att se och uppleva den desto mer levande blir vi!

 

Kärleken finns i allt så varför har vi människor så svårt att se den? För det anser jag verkligen att vi har annars skulle inte världen se ut som den gör och människor skulle inte må som de mår. Mänskligheten och vår jord har en varit på väg utför men det finns hopp.

I kärleken finns inget dömande ändå så offrar vi människor mycket tid åt att döma andra eller jämföra oss med anda. Vad tror vi att vi vinner på det? Att hitta syndabockar och lägga skuld på andra gör ingen nytta. Det vi egentligen skulle lägga energi och tid på är att hitta och förstå oss själva, vårt syfte på jorden och meningen med vår existens. För var och en av oss är här av en väldig speciell anledning och var och en av oss är ämnade att känna glädje, lust och lycka i livet! Men för att känna det behöver vi ta makten över våra liv och leva i vetskapen om att ansvaret är och förblir vårt egna.

Att hitta kärleken inom sig själv kan vara bland det svåraste som finns här i livet, men också det viktigaste.  Att vi älskar oss själva precis som vi är och förstår att den äkta ovillkorliga kärleken lever inom oss alla är avgörande i livets underbara lärande! När vi älskar och accepterar oss själva och våra val får vi automatiskt lättare att känna ödmjukhet och kärlek inför andra och deras val.

Kärlek är så mycket mer än att älska någon. Kärlek är att även släppa denne någon fri att leva sitt liv utifrån sitt unika universella värde. Att förstå att man inte kan äga någon men att vi alla är ett i vår sanna fullkomliga kärna av kärlek.

Vår gemensamma nämnare är äkta kärlek.  Det är vår livskraft och vår härkomst. Varför kämpar vi emot? Varför bygger vi murar? Varför skapar vi religioner, grupper och tillhörigheter som håller oss isär när det vi alla skulle må bra av är Enhet!! För mig är det just detta som andlighet handlar om, känslan och förståelsen för att vi alla som lever på denna jord hör ihop och behöver samarbeta. Att ta hand om varandra och den jord vi lever på är vår livsuppgift här och nu och kärleken är den kraft vi ska använda oss av. Kärleken bär oss och ger oss flöde i livet även om livet för den skull inte alltid är lätt. Känslan av att allt har en mening underlättar och vetskapen om att allt är möjligt ger tillit.

Kärlek är att förlåta – både sig själv och andra. Kärlek är att acceptera och gå vidare. Livet är som det är och vi har alltid val.  Vi har förmågan att förändra och skapa om, laga och läka bara vi tillåter oss att tro det. Att älska kan tyckas lätt, att släppa taget är svårare. Men den äkta villkorslösa kärleken bara är. Den går inte att beskriva, den måste upplevas…. Och den finns närmre än vi tro. Den finns i våra hjärtan och vårdas av vår själ tills vi är redo att själva ta hand om den.

Vi ger vår själ näring genom att se på oss själva, våra medmänniskor och vår värld utifrån kärlek och när våra handlingar styrs av den villkorslösa äkta kärleken är vi som närmast oss själva och källan till vår existens. Då lyser meningen med vårt liv klarare och klarare.

Att släppa tankar om eget vinstintresse och egots eviga kamp om förståelse och makt ger själen chans att blomma ut i kärlek. Den som lyckas är alltid en vinnare för universum med dess fantastiska lagar går inte att lura. Vårt flöde vaknar när vi lever i harmoni med vårt inre, med jorden och med våra medmänniskor. Allt hänger ihop.  Vi är alla ett med alltet.

 

 

Denna text är skriven sommaren 2014.

På en magisk plats som jag hade en ”himla tur” att få tillbringa några dagar på, vid vattnet, nära näckrosor, trollsländor och sagolik natur.

En fantastisk tid och plats för eftertanke och retur till hjärtat för min del.

 

I tacksamhet och Kärlek/

Jessica