Obalanser i kroppen, själen och världen stressar oss och gör att vi inte kan leva vårt liv fullt ut!

Tekniks framfart och samhällets utveckling går med rasade fart framåt och det är inte konstigt att vi människor inte riktigt hinner med. Ju mer det är omkring oss som vi inte förstår oss på och ju mer vi konsumtionen omkring oss ökar desto sämre mår vi i vårt inre. Detta är långt ifrån vår sanna natur, skapar obalanser och stressar både kropp och själ. Förra veckan var jag på en mycket intressant och lärorik föreläsning som hette ”Energi för livet”. Föreläsaren hette Mats Peterson och han nämnde att teknikens framfart har ökat lika mycket de senaste 10 åren (2003-2013) som på 100 år innan det (1903-2003). Oj, tänkte jag inte konstigt att det är svårt att hänga med. Han sa också att egentligen har vi två val när det gäller att få balans och må bra, antingen att lära oss bemästra stressen eller bli tibetanska munkar. För mig känns inte valet så svårt. Jag vill verkligen värna om både min och världens hälsa och välmående. Det är min inre drivkraft och mitt stora intresse. För mig var hans föreläsning en bekräftelse på att jag är på rätt väg. Jag kände att mycket jag berör och reflekterar över i min bok handlar om just detta. Hur ska vi slippa att bli tibetanska munkar och ändå få balans och må bra i kropp och själ. Årsdagen av mitt bokskrivar-projekt har precis passerat och jag känner att konceptet i stora delar är klart. Nu ska det finslippas, förtydligas och fördjupas. Så denna föreläsning kom absolut i rätt tid. Han visste vad han pratade om när han förklarade om kroppen fysiologi och hur allt hänger ihop. Jag reflekterar mer kring detta i boken men vill redan nu rekommendera hans föreläsning till alla som vill ha inspiration och kunskaper för att börja göra små förändringar till ökat välmående.

Jag vill poängtera att jag tycker att tekniken har många fördelar för oss också. Det öppnar dörrar till olika delar av världen. Kopplar oss samman och gör det lättare att nå ut till varandra. Avstånd behöver inte längre vara ett hinder. Mycket inom teknikens värld gör vårt liv enklare om det används på rätt sätt. Men när allt går så oerhört fort framåt och när pengar blir drivkraften istället för behov då skapas problem. Där är vi nu och nu är det dags att varva ner. Njuta av det som är och utvecklas inåt istället. Vi måste återskapa balansen mellan vår yttre och inre värld.

Mycket omkring oss handlar enligt min mening om att skapa balans. Smärtor och sjukdomar beror ofta på obalanser i våra kroppar. Det var något jag var medveten om redan innan men det klarnade ytterligare efter föreläsningen med Mats Petersson. Han berättade att våra kroppar behövde både muskulär och biokemisk balans. Ju större obalanserna blir desto större problem skapar de för oss. Detta vill jag även överföra till tankar om vår värld. Där har allt för stora obalanser skapat oerhörda problem och orättvisor. Människors girighet är största anledingen till det. Mycket vill ha mer och det är så problemen uppstår. Detta har pågått så länge och kommer säkerligen att fortgå ett bra tag framöver. Ingen kan ensam förändra världen men alla kan börja hos sig själva. Ju mer vi kommer i balans inom oss och ju bättre mänskligheten börjar må desto mer kärlek orkar vi sprida till varandra. Det är en ganska enkel ekvation och vi behöver nog inte fundera särskilt länge på vart det i så i fall leder i längden.