"Munay ki" korsar min väg!!

Nu känner jag mig stark i min tro och jag tycker att jag hela tiden får bekräftelse på min väg. Men jag känner en brinnande inre längtan att fördjupa mig mer. En inre visdom kallar på mig. Jag vet att jag har så mycket mer inom mig som vill fram och jag är beredd att kämpa för min innersta sanning.

I helgen var jag på en Munay ki-kurs där 10 olika schamanska riter lärdes ut och initierades i mig. Det var en otrolig helg på många sätt. Årets varmaste dag på ca 30 grader men ändå rös jag i hela kroppen och fick gåshud vid ett flertal tillfällen. Något som jag vid det här laget vet är ett tydligt bevis på att jag är på helt rätt plats och i helt rätt tanke. Min inre visdom fick bekräftelse och styrka.

Schamanernas uråldriga läror har förts från generation till generation och har även börjat spridas över världen. Deras förutsägelser stämmer väl överens med vad som hänt med vår planet på grund av vårt egoistiska sätt att vara och leva. Vi håller som jag tidigare nämnt på att förgöra vår underbara planet, vår jord, vårt hem. Vi har under en längre tid levt långt ifrån våra inre behov och vi har kommit längre och längre ifrån det vi verkligen behöver. Mer kaos kommer uppstå på grund av de skador vi och våra förfäder har förorsakat. Det måste ske för att en bättre värld ska kunna uppstå i spillrorna. Arbetet för denna förändring är redan igång. Mänsklighetens inre visdom som länge varit begravd bakom makt och girighet sprids i en snabbare takt nu och i och med det upphöjs även det kollektiva medvetandet till en högre nivå. Intresset för hälsa, välmående och hållbarhet ökar hos alla. Det holistiska helhetsperspektivet där allt hänger samman får en större betydelse och fler och fler förstår vikten i att värna om och leva i samklang med naturen.

Jag är säkrare än någonsin på att vår värld kommer gå en ljusare framtid till mötes. Vägen dit kommer säkerligen varken bli lätt och problemfri men ju fler människor som sluter sig till den kämpande skaran ju starkare blir vi och desto lättare blir det att stå emot ondska och kaos.

För mindre än ett år har hela min världsbild förändrats och jag är övertygad om att fler och fler kommer känna sitt inre kall och starkare och starkare tilltro på framtiden. 

Jag kan verkligen rekommendera inkaindianerna och deras gudomliga läror från långt tillbaka. Den visdom de besitter är vad våra stressade kroppar och sökande själar behöver. Kunskapen finns inom oss men den kommer inte fram till fullo på det sätt vi lever nu.

Munay ki betyder ”jag älskar dig” eller ”Var den du är” och det är just det som är den innersta kärnan! Kärleken och att vi faktiskt är just den vi är ämnad att vara. Men vi glömmer så lätt bort detta i sökandet efter lyckan.

Jag vill rekommendera Alberto Villodo böcker om dessa läror för den som blir nyfiken och vill veta mer. Alberto Villoldo är en av de ledande experterna på inkaindianernas schamanska tekniker. Han har studerat dem tillsammans med inkaättlingar i över 25 år.

Jag vill tilläga att Munay ki är en väg som känns rätt för mig just nu men att var och en ändå måste söka och finna sin väg mot den inre visdomen och den sanna lyckan.