Ha ödmjukhet till allt som livet vill lära dig och se till att lära dig allt det du vill av livet!

Sen jag började min inre resa och valde att verkligen satsa på mig själv och mitt välmående har jag bestämt mig för att testa olika saker, utmana mig och ge mig chansen att nå djupare insikter. Jag vill ge mig redskap till ett bättre mående och varande. Jag vill nå djupare i mitt inre och ge min själ mer utrymme i den stressande vardagen. Jag har en önskan om att lära mig ännu mer om vad just min kropp och själ behöver och vill. Jag är medveten om att vi aldrig blir fullärda utan alltid kan lära oss mer och att varje utmaning i livet är en fantastisk möjlighet till lärande.  Vi lär, utmanas och förändras så länge vi lever och vi kan i mycket stor utsträckning själva påverka och välja vilken inriktning vi vill ha på vårt lärande.  

 

Öva på att Låta inriktningen i ditt lärande gå via ditt hjärtat för hjärtat leder dig alltid rätt.    

 

Jag och mamma bokade in oss på en helgretreat, med yoga och meditationsövningar från tidig morgon till sen kväll.  Det var en annorlunda upplevelse och gav mig många lärdomar i min inre resa och mer tankar till min bok. Det hela började på fredagen med att jag drack 16 glas saltvatten och gjorde yoga övningar till. Detta för att rensa tarmsystemet, rena min kropp från gifter och öka kroppens chanser att hålla sig frisk och välmående. Efter det följde två dagar med intensiv yoga och meditation. Jag upptäckte vilket fantastiskt redskap yogan är för våra kroppars välmående, spänst och kondition – en fulländad träningsform där ingen del av kroppen blir bortglömd.  Meditationen tycker jag fortfarande är väldigt svårt att få till men tror verkligen att det hjälper vilsna eller stressade själar till ro. Det är en gedigen visshet, kunskap och lärdom som ligger bakom dessa uråldriga metoder.  I framtiden vill jag gärna ägna mer tid åt dessa men just nu får jag nöja mig med det lilla. Jag får helt enkelt finna mig i att jag är en arbetande tre barns mor med många järn i elden och mycket vilja, men inte all tid i världen. Jag har börja med lite morgon yoga för att väcka kroppen lugnt och stärka delar av kroppen där jag vet att jag är lite svag. Jag är nybörjare i detta men allt jag behövt göra är att bestämma mig för att börja och njuta av lyckan att jag får till det lilla. Även det lilla gör nytta. Små förändringar i vardagen kan göra väldigt mycket i längden. Det gäller att börja någonstans vilken förändring man än bestämmer sig för att man vill ha i sitt liv!

 

En annan förändring som jag tampas med för tillfället är ändrade matvanor. Jag är en oerhört matglad individ som gärna stoppar i mig både det ena och det andra i riklig mängd. Dieten som följde efter tarmsköljningen var inte alls rolig och satte mig verkligen på prov. Det gick i princip ut på att äta kokta grönsaker och sädesprodukter utan krydda eller salt. Ganska smaklöst kan jag säga. Jag fick stå emot mycket som jag älskar men som tur var gällde det bara några dagar. Jag klarade det och gud vad gott allt smakade efter det. Jag tror det är bra att göra utrensningar av våra kroppar någon gång ibland men nästa gång ska jag nog testa något annat än saltvatten.  Men som ordspråket säger ”inget ont som inte för något gott med sig”, min hårda diet har verkligen gett mig en kickstart och en motivation att hålla kvar sundare matvanor. Men jag kommer även i fortsättningen att unna mig läckerheter ibland. Jag är ingen fanatiker och gillar inte överdrifter åt något håll. Det kan lätt få oss att tappa lusten istället. Allt vi tar oss an bör komma ur lust och glädje om långvariga effekter ska nås.

 

Jag är tacksam över allt jag fick uppleva och var med om under denna intensiva helg. Det var verkligen en utmaning för mig och har gjort mig många erfarenheter rikare. I varje situation där vi går emot våra rädslor och bekvämligheter växer vi som människor och blir starkare som individer. Nybörjare eller inte, alla utmaningar i livet är viktiga tillfällen av lärande.  Det är hur du väljer att ta dig an utmaningar och vilken inställning du väljer att ha till ditt lärande och dina förmågor som har betydelse. Så våga och vinn för det är du värd.