Alla kan göra skillnad!

 

Jag är inte dumdristig eller blåögd. Min tro gör mig inte blind. Jag är fullt medveten om hur världen vi lever i ser ut idag. Jag ser på nyheterna, läser tidningen och hör vad som händer runt omkring mig. Den yttre verklighet som vi lever i och den värld vi skapat får mig känna oerhörd frustration och irritation stundviss. Ondska, krig, våld, fattigdom, orättvisor, listan kan göras lång och det finns säkerligen inte många som kan blunda för hemskheterna. Men fler behöver fråga sig vad kan jag göra åt saken? Jag och säkert många med mig inser att det inte blir bättre av att vi oroar oss, gnäller och slösar mer energi än nödvändigt på sorligheter. Det förändrar ingenting utan det får bara oss att må sämre och vi vill väl inte ha en värld där fler och fler mår sämre.

Jag ser hemskheterna, jag förstår lidandet och jag är medveten om orättvisorna i världen. Jag vill självklart se en förändring och funderar på hur det skulle kunna var möjligt. Även i vårt välbärgade land finns människor som lever i fruktansvärd misär medan andra vältrar sig i rikedomar. Jag vet att sann lycka inte har något med pengar eller förmögenheter att göra men jag kan ändå inte låta bli att förvånas över hur de som sitter i makten tänker, agerar och styr. I veckan sa de t.ex. på nyheterna att klasskillnaderna i Sverige ökar. De rika blir rikare och de fattigare blir fattigare. Hjälp tänker jag för detta pekar på att vi fortfarande är på väg åt helt fel håll. Vi ska dela på tillgångarna inte roffa åt oss så mycket vi kan. Dessa obalanser bidrar till allas olycka. Vi har människor som varken kan äta sig mätta eller ha tak över huvudet en kall vinternatt. Vi har barn som bara kan drömma om att få semestra med sina föräldrar eller få presenter på sin födelsedag.  Vi kallar det ett demokratiskt land, ett solidariskt land med tämligen välutbildade medborgare. Sanningen är inte riktigt så vacker även om det skulle kunna vara så. Jag undrar vad det finns innanför pannbenet på de människor som bestämmer. Förlåt det var dumt av mig att skriva så. De är givetvis precis lika unika och fantastiska varelser som alla andra. De lever precis det liv som det är meningen att de ska leva. De har bara inte lyckats nå djupet av sitt hjärta ännu!! Skulle de som funnit sin innersta kärna sitta i makten så skulle Sverige och världen se annorlunda ut. Då skulle girigheten suddas ut och demokrati skulle få en helt annan innerbörd! Vi kan vara på väg ditåt. Jag hoppas och tror det. Antagligen får inte jag uppleva detta under mitt jordeliv och förmodligen inte mina barn eller barnbarn heller men vi kommer le från vår himmel när den tiden är inne. När kärleken och godheten har segrat över ondska, makt och girighet. Som jag varit inne på så är jag övertygad om att fler och fler ansluter sig till den skara människor som ska se till att detta kan bli möjligt.  Om du känner att du är en av dem så kankse du vill läsa om ett nytt sätt att se på demokrati och ett nytt sätt att tänka politiskt på www.enhet.se . Jag hoppas förstås också att du gärna vill läsa min bok även om just du kanske inte är den som är i störst behov av den.

Jag vet att detta är ganska omvälvande tankar och kanske inte helt lätta att ta till sig.  Vi är ju starkt luttrade till att lita blint på den yttre sanning som skapats omkring oss även om den genom tiderna alltid varit föränderlig. Jag vill hjälpa människor att finna sin inre kärna, sitt hjärtas röst och den verklighet var och en mår bäst av att leva i. Mår du redan fantastiskt i allt som är nu ska du givetvis njuta och känna dig nöjd med din tillvaro. Då är det just det som är meningen för dig just nu! Men allt vi väljer att göra eller inte göra har betydelse och det är viktigt att vi är medvetna om.

Min inre verklighet är en medveten, känslomässig och självvald sanning. Något jag bär inom mig och som jag verkligen är beredd att kämpa för att få behålla. Den ger mig kraft och vilja till att öka min medvetenhet ytterligare och den ger mig ork och motivation till att skapa förändring. Jag vet att förändringar sker kontinuerligt och vi är alla en del av detta. Från och med nu kan allt bli bättre och visst kan det bli sämre också. Men vi ska vara medvetna om att valet är vårt och ingen annans. Alla kan göra skillnad!