Min blogg- mina tankar om livet och världen

Jag har funnit min stig!

Denna text är lånad av Carolina Gårdheim, Kreativ Insikt. För mig ligger det mycket sanning i dessa rader och de säger mycket om hur vi är ämnade att leva våra liv. Alla är bra på något, alla har saker att glädjas åt och alla har förmåga att känna lycka. Vi borde oftare ställa oss frågor som: Vad är glädje? Vad gör mig lycklig? Vad vill jag ägna mitt liv åt?  Hur kan jag påverka min situation? Det är så lätt att gå vilse i en främmande, skrämmande värld.
Många stigar kommer visa sig för oss under livets gång och det är inte alltid så lätt att hitta rätt men när du väl gör det försvinner alla tvivel. För mig känns det som om jag är mitt i en spännande och väldigt givande resa och jag har en stor tillit till att stigen jag funnit leder mig rätt. Men jag är också medveten om att inget sker utan ansträngning. Det krävs att jag är öppen för de möjligheter som livet ger mig. Om jag inte utmanar mig och prövar mina vingar kan många chanser gå mig förbi. Jag måste släppa kontroll, trygghet och rädslor och våga ge mig ut på okänd mark. Att ge ut en egen bok och själv vara ytterst ansvarig för allt som står i den känns som en stor utmaning för lilla mig. Att delge mina tankar, erfarenheter och upplevelser känns, om jag ska vara ärlig, lite skrämmande. Jag blottar delar av min själ till alla som vill läsa men jag gör det med glädje och entusiasm för jag känner starkt att det är mitt ”kall”. Något jag bara SKA göra. En viktig hållplats på min livsstig.
Min önskan är att inspirera andra till att följa sitt hjärta, finna sin stig och få känna sin ”himla tur”. Jag tror inte att lycka, glädje och harmoni är till för några få utan det är något som vi alla har inom oss. Men i den kaotiska värld vi lever i (och delvis är med och skapar) behöver vi bli påminda och mer medvetna om det.
Min resa har precis börjat och jag ser med glädje och nyfikenhet fram emot att vandra vidare på min unika stig……….på nya upptäcktsfärder, mot nya lärdomar och kunskapsmål.

 

Läs mera

Vad är lycka?

Är det att ha mest pengar på banken? Finaste huset i området? Tuffaste bilen i stan eller att resa utomlands minst en gång om året. Jag vet att de allra flesta skulle svara nej på dessa frågor. Alla vet innerst inne att inget av detta gör oss lyckliga på riktigt. Kankse för stunden men inte i längden. Mycket vill ha mer sägs det och det är ett ordsspråk som det ligger mycket sanning i. Det vi behöver bli bättre på är att se de små fantastiska ögonblicken i vår vardag och känna lyckan genom dem. Att kunna njuta i nuet och för stunden är viktigt. Det är något vi behöver öva på och inget som finns i oss per automatik. Jag övar på detta varje dag och jag säger inte att det är lätt men å så härligt när man lyckas. Luciamorgon 2012 var ett sådant magiskt ögonblick för mig. När jag var påväg till jobbet var jag tvungen att stanna upp och bara njuta av vår fantastiska värld. Just denna morgon så gnistrade och glimmade allt omkring mig. Luften var full med glitter. Jag antar att det finns vetenskapliga förklaringar till detta vackra fenomen men för mig var det helt magiskt och en oförklarig lycka spred sig i min kropp. Tyvärr kunde jag inte fånga detta fantastiska på bild men jag vårdar ömt känslan och upplevelsen inom mig. Den lyckan jag kände har ingen prislapp och kom från djupet av min själ. Precis som lyckan man kan känna när man kramar om någon man älskar. Har ni tänkt på att man kan krama sina barn, sin man eller sin hund m.m på olika sätt. Man kan ge en snabbkram, man kan krama kärleksfullt och man kan krama med hela sitt sinne och sin själ. Då känner man hur kärlek och värme strömmar mellan kropparna som magiska strålar. Det är så häftigt när man medvetet exprimenterar med dessa olika nivåer av lycka och kärlek i livet. Pröva får du se!

 

Läs mera

En tid för godhet och kärlek!

Jag tror att den nya tidsåldern, paradigmskiftet, eller vad vi nu ska kalla det är tiden då vi människor måste höja vårt medvetande och inse vad vi håller på med. Vart är samhället på väg? Om vi tittar oss omkring finna det så mycket godhet och positivitet. Små mirakel händer dagligen men det är sällan dessa som lyfts fram i media eller människors samtal med varandra. Vi fokuserar mer på tråkigheter och negativitet och där kan vi alla vara delaktiga och byta fokus. En kväll när jag satt framför tv:n, började tårar av glädje att rinna ner för mina kinder. Anledningen var att Tv 4 sände programmet Svenska hjältar och det berörde mig på ett mycket djupt plan. Det var helt rätt program med helt rätt budskap på helt rätt dag (21 december 2012)! Säkerligen ingen slump men jag vill se mer av sådant! Medmänsklighet, godhet och välvilja. Jag tror att detta finns i varje individ men alla har inte funnit rätt förutsättningar för att lyfta fram det. Ju fler som kämpar för godheten och kärleken desto större och starkare blir den! Det finns en universell lag som menar att det vi fokuserar på får vi mer av. Den kallas attraktionslagen och är en väldigt spännande och intressant teori.  Oavsett om du tror att det ligger någon sanning i det eller inte så kan du säkert hålla med om att ingen förlorar på att sprida mer kärlek och hjälpsamhet omkring sig! Vi vill väl alla gå en bättre tid till mötes!?!

Bild från Elisabeth Isaksen (Englas Friskvård)

Läs mera

Ny tidsålder på intågande...

21 december 2012 är ett datum som många haft tankar eller funderingar kring. De flesta har nog hört talas om att detta datum var speciellt. Men vad skulle igentligen ske? Skulle jorden gå under? Krockar vi med en planet? Kommer männskligheten utrotas och dö ut precis som dinosaurierna? Den omtalade Mayakalendern sägs ha sitt slut just detta datum och vad kan det egentligen innebära? Detta magiska datum har nu passerat, jorden finns kvar och männskligheten lever vidare. De flesta är nog inte förvånade över detta och det är faktiskt inte jag heller. Jag tror däremot att vi nu går in i en ny tidsålder och en ny upplysningstid. Vi kan inte blunda för att saker händer med vår jord och vårt välbefinnande och att det inte har gått åt det positiva hållt på sista tiden. Jag är övertygad om att den nya tidsåldern handlar om att vi måste höja vårt medvetande, ändra våra prioriteringar och bli bättre på att följa våra hjärtan. Vi måste hjälpas åt att rädda vår värld och oss själva.

Makt, girighet och egoism har länge varit det som styrt världen och mänskligheten.  De som har mycket vill ha mer och generositeten och medmänskligheten har fått stå tillbaka. Vi måste bli bättre på att ta till vara på jordens resurser och hjälpas åt till ett bättre leverne för alla. Stress och ohälsa är vanliga inslag i vardagen. Vill vi ha ett samhälle där teknologin har full fart framåt medan männskligheten kollapsar. Tyvärr kan det vara dit vi är på väg om vi inte tar oss en funderare. Vad är det vi egentligen behöver? Vad bör vi prioritera?

 

Läs mera